Greseli frecvente in cadrul interviului

Orice persoană care și-a căutat vreodata un loc de muncă știe că a fi sunat pentru a susține un interviu de angajare nu este ceva ușor de realizat.

Diferența dintre candidatul și solicitantul unui loc de muncă este una mare, iar dacă reusești să obții un interviu, ești deja la jumătatea drumului.

Candidații trebuie să țină cont de faptul că orice greșeală poate atrage cu ea ratarea șansei de a fi angajat.

Din păcate, prea mulți candidați ratează oportunitatea de a susține un interviu, pierzând în tot acest timp și efort.

Nu fi unul dintre acei candidați!

Niciodată nu presupune ca oferta este deja a ta, doar pentru că ai fost invitat la interviu!

Greșeala 1: Să pari neinteresat

Acest lucru deranjează foarte mult un angajator.

De obicei, majoritatea angajatorilor au mai mulți solicitanți decât au nevoie sau își doresc, așa că, dacă nu ești demonstrabil interesat de acel loc de muncă, ei cu siguranță nu vor fi interesați să te angajeze.

Ce sa faci în schimb? Demonstrează interesul față de companie și locul de muncă.

Asigură-te că ajungi la timp, ești îmbrăcat corespunzător și ai telefonul închis.

Pune întrebări inteligente care indică faptul că ai făcut cercetări și că știi măcar informații de bază despre angajator, dar nu pune întrebări al căror răspuns se află pe google sau pe pagina de start a site-ului companiei angajatoare.

Aceste greșeli demonstrează superficialitate și nu sunt deloc pe placul angajatorilor.

Greșeala 2: Să fii supărat/nervos

Oamenii nervoși nu sunt genul de oameni pe care angajatorii doresc să îi angajeze.

Cu astfel de oameni este dificil de lucrat.

Ei pot crea tensiuni între colegi și/sau clienți, nu sunt buni contribuabili ai unui loc de munca fericit sau ai unei afaceri prospere. Oprește-te, înainte de a intra în biroul angajatorului, respiră adânc, pune un zâmbet pe față și fă tot posibilul pentru a schimba vitezele mentale, astfel încât mintea ta să se afle într-un loc liniștit.

Greșeala 3: Să oferi prea multe informații

Uneori, oamenii au mentalitatea de “a spune adevărul și numai adevărul “, așa că își demonstrează curajul, răspunzând la fiecare întrebare cu informații prea detaliate sau personale.

Nu este inteligent și nici util să faci acest lucru.

Nu este recomandat nici să spui minciuni, dar evită să plictisești intervievatorul și să anulezi oportunitatea de angajare prin schimbul de prea multe informații irelevante. Dacă angajatorul dorește mai multe detalii, te va întreba.

Greșeala 4: Limbajul negativ al corpului

Dacă nu zâmbești, nu oferi o strângere de mână și nu ai contact vizual cu persoanele pe care le întâlnești la sediul angajatorului, și mai ales cu intervievatorul, vei transmite timidate și lipsă de bun simț sau pur și simplu vei părea că nu ești interesat. Arată interes și entuziasm.

Greșeala 5: Să nu ai întrebări bune de pus sau să pui întrebările greșite la momentul nepotrivit

Zero întrebări = zero interes.

Dacă nu pui întrebari, vei ruina ocazia de a fi angajat. La fel de rău însă, este și dacă pui întrebări greșite. În timpul primului interviu, întrebările doar despre salariu, concediu, și beneficii nu sunt bine primite. Aceste întrebări aparent indică faptul că ești interesat doar de beneficii personale specifice, mai degrabă decât de locul de muncă și de contribuția reală pe care o poți aduce companiei angajatoare. În schimb, poți pune întrebări despre fișa postului, colectiv, cultura organizațională a companiei.

You cannot copy content of this page